2015-11-18. Nemokamas seminaras „Eksporto rinkų atrankos metodai: nuo atsitiktinumo iki nuoseklios ir sėkmingos tarptautinės plėtros“ Vilniuje

2015-11-18. Nemokamas seminaras "Eksporto rinkų atrankos metodai: nuo atsitiktinumo iki nuoseklios ir sėkmingos tarptautinės plėtros" Vilniuje

Renginio laikas

2015 lapkričio 18
08:45 - 12:00

Renginio vieta

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai
Algirdo g. 31, 5a, Vilnius

Loading Map....

Tarptautinė praktika pateikia įvairių metodikų rinkų analizei ir atrankai, kuria remiantis, įmonės gali rengti ir įgyvendinti plėtros strategijas. Tačiau kasdienėje praktikoje įvairūs veiksniai (riboti įmonių ištekliai, nenumatytos vidinės ir išorinės aplinkybės, skirtingi požiūriai į eksporto sprendimus įmonių viduje) sąlygoja rinkų atrankų sprendimus, kurie dažnai gali stokoti paprasto, bet esminio pagrindimo, panaudojant įvairiapusius veiksnius bei pritaikant konkrečias metodikas.

Europos įmonių tinklas (angl. Enterprise Europe Network), veikiantis Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmuose (Vilniaus PPAR), siekdamas prisidėti prie įmonių plėtros užsienyje, 2015 m. lapkričio 18 d. (trečiadienį), rengia nemokamą seminarą tema:

Eksporto rinkų atrankos metodai: nuo atsitiktinumo iki nuoseklios ir sėkmingos tarptautinės plėtros.

Renginio pranešėjas Sigitas Brazinskas pasidalins tarptautine ir asmenine patirtimi bei remsis neseniai atliktu asmeniniu Lietuvos įmonių tyrimu, siekiant įmonėms nuolatinio verslo ir konkurencingumo augimo vidaus ir tarptautinių rinkų mastu.

PROGRAMA

08.45 – 09.00    Registracija

09.00 – 09.05    Sveikinimo žodis. Marijus Muralis, Vilniaus PPAR Enterprise Europe Network projekto vadovas

09.05 – 10.30    Trys esminiai žingsniai, siekiant eksportuoti; Eksporto marketingo etapai ir veiksmai; Rinkos tyrimo pagrindimas (kodėl ir kokios apimties pakanka rinkos tyrimui?) Rinkos atrankos metodai.

10.30 – 10.45    Kavos pertrauka

10.45 – 12.00    Kultūrinių skirtumų ir komunikacijos svarba rinkų atrankoje; Informaciniai šaltiniai, siekiant atlikti rinkos tyrimus; Praktiniai pavyzdžiai: trumpai, paprastai, aiškiai.

Seminaro vieta: Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai (Algirdo g. 31, 5 aukštas, Vilnius)

Pranešėjas: Sigitas Brazinskas – tarptautinės prekybos plėtros konsultantas, turintis daugiau nei 20 metų patirties eksporte, pardavimuose ir verslo skatinime tarptautinėse rinkose, 2008-2012 m. dirbo Lietuvos ambasados komercijos atašė Švedijoje. Jis sėkmingai derina praktines ir teorines žinias bei jas perduoda įmonėms, tiesiogiai dirba eksporto paslaugų srityje. Sigitas Brazinskas ne tik konsultuoja Lietuvos įmones eksporto plėtros į Skandinavijos ir kitas šalis klausimais, tačiau yra ir patyręs seminarų pranešėjas, dėstantis apie Šiaurės šalių ekonomiką ir verslą.

Norinčius dalyvauti seminare maloniai prašome iki lapkričio 12 d. registruotis el. paštu rasa.milinaviciute@cci.lt. Kadangi dalyvių skaičius renginyje ribotas, registracija gali būti baigta anksčiau, tad bus atsižvelgta į registracijos laiką. Telefonas pasiteirauti (8-5) 2135450.